CE-markering EU en storing

30.09.2019

CE-Markering EU vergeleken met de handel in drugs

/in  /door 

CE-markeringSteeds meer geïmporteerde artikelen van buiten Europa zijn ten onrechte voorzien van CE-Markering. Al snel gaat de vinger richting China. Dat is ook niet zo gek als u bedenkt dat er per jaar 6 miljoen containers de Nederlandse havens bereiken. Voor de radiozendamateur is het niet alleen belangrijk dat de apparatuur veilig is. Maar ook voldoet aan de EMC-richtlijn.

Dat onze havens zo lek zijn als een mandje zijn wat betreft de doorvoer van cocaïne en andere hoofdstedelijke versnaperingen is inmiddels wel bekend. FME bracht via een onlangs uitgegeven persbericht nog een lek aan de orde: CE-Markering. Zegt Richard Bezemer in Electro-Data magazine.

Maar 300 van de 6.000.000 containers gecontroleerd

Zo sturen de Chinezen jaarlijks 6 miljoen containers met non-foodproducten naar de Nederlandse havens. Met hierin veel producten die wel het logo dragen van CE-Markering maar dit in werkelijkheid niet zijn. Maar 300 van de 6 miljoen containers zijn onderwerp van een verscherpte controle. Het is een understatement dat de overheid weet welke producten hierin zitten. Laat staan of de producten gecontroleerd zijn op correcte CE-Markering. De RAPEX website is dan ook flink gevuld met producten die teruggeroepen zijn, omdat deze niet voldoen aan de CE-Markering. Of dit nu gaat om kinderkleding, speelgoed of ledverlichting.

lees verder: https://www.veron.nl/nieuws/ce-markering/
bron. Veron.

Inloggen
Wachtwoord vergeten? Herinneren